Curs De Formator Bucuresti

Centrul de pregatire Maraviglia

Organizeaza
Cursuri de Formator

Detalii despre cursurile noastre la
Tel: 0762.619.950;
0731.850.592;
0742.383.123;

Programul de perfectionare ca Formator este construit de asa natura incat sa asigure asimilarea unei game largi de cunostinte si aptitudini necesare unui profesionist in domeniu. Menirea unui astfel de curs este, inainte de toate, de a va transforma intr-un formator profesionist prin asigurarea tuturor informatiilor necesare.

Spre deosebire de oferta in domeniu existenta pe piata, cursul nostru este alcatuit special pentru cei care doresc nu doar o calificare in domeniu ci si eficienta si dezvoltare profesionala remarcabila. Se construieste o baza solida pentru cei ce au experienta intr-un domeniu de activitate, insa nu au notiuni depre ce inseamna „a invata” pe altii. Punctul forte al cursului este segmentul practic.

profesor formator

Orice persoana cu studii superioare poate urma un curs de formator, indiferent de domeniul de activitate de baza. Desi, din exterior, poate parea o ocupatie interesanta si accesibila, ca orice alta activitate presupune si eforturi. Abilitatea de a invata pe altii este un plus insa nu este absolut necesara intrucat se poate dobandi urmand un curs de profil. Un formator de succes trebuie sa aiba o structura mentala si emotionala puternica si energie de investit in procesul formarii.

Din fericire, un curs de perfectionare in domeniu ofera potentialului cursant oportunitatea nu numai de a asimila informatiile necesare intr-o astfel de activitate dar si modalitati practice eficiente in dezvoltarea personala, astfel incat sa activeze profesionist in domeniul de activitate ales.

Un formator profesionist nu se rezuma strict la „a invata pe ceilalti”. Trebuie sa aiba cunostinte solide despre modalitatile de evaluare a participantilor la programul de formare, de aplicare a metodologiei specifice, de proiectare a programelor de formare. Mai mult, este necesar sa isi dezvolte abilitatile de planificare si eficientizare a activitatilor proprii. In atributiile formatorului intra, de asemenea, supervizarea amenajarii si dotarii corespunzatoare a salilor de clasa si a chestiunilor de ordin logistic (functionarea, revizia si/sau reparatia echipamentului din dotare).

Pe langa chestiunile de ordin organizatoric, un bun formator se implica activ in procesul de invatare: isi motiveaza cursantii si se asigura ca primeste feed-back din partea acestora. Abilitatile de comunicare reprezinta deci, un alt aspect pe care se pune accent in cadrul unui curs de pregatire ca formator. Limbajul trebuie sa fie unul adecvat si adaptat mediului din care provin cursantii. Pe langa utilizarea corespunzatoare a limbajului de specialitate, un bun formator are notiuni avansate de comunicare interpersonala.

Astfel, un profesionist in domeniu este capabil sa isi evalueze obiectiv activitatea, sa identifice problemele si sa le solutioneze eficient. Aspectele prezentate mai sus au menirea de a descrie cat mai aproape de adevar activitatea de formare si ce implica aceasta. Este un domeniu dinamic, in care nu lipsesc provocarile. Cu pregatirea adecvata, o persoana ce activeaza se poate bucura de satisfactii pe masura eforturilor depuse in procesul formarii profesionale dar si oportunitati importante in materie de dezvoltare personala.

Cursul de formator este acreditat CNFPA. Perioada de desfasurare a cursului este de doua saptamani. Tariful este de 490 lei, achitabili in doua rate.

Detalii despre cursurile noastre la
Tel: 0762.619.950;
0731.850.592;
0742.383.123;

0762619950
Scris de Maraviglia