Cursuri Mediere Bucuresti

Anunțul cu ID 1866 nu mai este de actualitate!

Maraviglia

Tel: ***.***.***;
***.***.***;
***.***.***;

Organizeaza Curs de formare a mediatorilor profesionisti

Asociatia Centrul de Mediere Craiova in colaborare cu Centrul de pregatire Maraviglia organizeaza
CURS MEDIATOR
Durata: *** saptamani
Structura cursului: – ***% parte teoretica;
***% parte practica;

Cursul are ca principal obiectiv dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor cursantului in ceea ce priveste practica profesiei de mediator in conformitate cu reglementarile nationale si internationale din domeniul medierii.

Ca metodologie, sunt utilizate ca metode de baza : simularea medierii, jocul de rol (role-play-uri), metoda brainstorming, studiul de caz, exercitii si jocuri cu teme specifice medierii.Metodele aplicate urmaresc dobandirea de abilitati complexe si conexe medierii (comunicare, negociere, analiza conflictului, etc.) necesare mediatorului pentru a putea conduce un proces de mediere echilibrat si impartial, intr-o maniera neutra, echidistanta si confidentiala.

Intr-o maniera interactiva diversa, cursantii sunt ajutati sa se familiarizeze cu conceptul de mediere, sa cunoasca principiile care stau la baza medierii, stilurile de mediere, tipurile de mediere si mediatori, locul medierii in cadrul metodelor ADR, avantajele acestei proceduri, etc. Programul nostru de training promoveaza modul de invatare non-formal bazat pe invatarea experientiala.

In virtutea rolului sau, trainerul contribuie nu numai la dezvoltarea unor abilitati complexe specifice sau conexe medierii, dar, mai ales, la formarea de noi deprinderi, comportamente si atitudini proprii activitatii de mediere, prin aplicarea unor metode si tehnici diversificate.

Cursul se considera ca fiind absolvit prin sustinerea de catre participanti a unui examen final organizat de catre Centrul de Mediere Craiova, in cel mult *** de zile de la incheierea cursului.
Examenul consta intr-o proba scrisa tip grila si o proba orala cuprinzand *** subiecte ce vizeaza atat latura teoretica, cat si cea practica a cursului.
Nota finala a examenului reprezinta media notelor obtinute la cele doua probe mai sus enuntate, precum si nota acordata prin evaluarea activitatii participantului.
Autorizarea mediatorilor este realizata de catre Consiliul de Mediere, organism autonom de interes public, autoritate nationala de reglementare in domeniul medierii infiintata prin Legea ***/*** privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Unul dintre criteriile ce trebuiesc indeplinite de cei care doresc sa se autorizeze ca mediator este participarea la un curs de formare in domeniul medierii. Cursurile de formare sunt organizate de furnizorii de formare care au fost autorizati in prealabil de catre Consiliul de mediere si se incheie cu un examen de absolvire. Asociatia Centrul de Mediere Craiova este furnizor de formare in domeniul medierii, fiind autorizata de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr.*** din ***.***.***.

Tel: ***.***.***;
***.***.***;
***.***.***;

***

***
Scris de Maraviglia